20. august 2024

Ester Skála skal repræsentere Færøerne i Nuuk

12. oktober bliver den arktiske musikkonkurrence PanArctic Vision afholdt i Nuuk. Nu er det afgjort, hvem Færøerne sender af sted til konkurrencen. Valget er faldet på Ester Skála fra Argir.

10 kunstnere fra 10 forskellige steder i Arktis dyster med 10 sange, når PanArctic Vision løber af stablen. I år foregår arrangementet i kulturcentret Katuaq i Nuuk, og ligesom sidste år bliver arrangementet livestreamet, så hele Arktis kan følge med.

Denne gang bliver det Ester Skála, der skal repræsentere Færøerne ved konkurrencen. Hun bliver beskrevet som pink-pop-prinsesse og en utroligt spændende kunstner. Gennem sin musikalske karriere har hun skabt et univers fyldt med farver, fængende sange og magiske udtryk inden for elektronisk pop.

Esters ofte enkle, men poetiske musik og ekspressionistiske, kærlighedsbaserede tekster har indtil nu været på engelsk, men til Pan-ArcticVision 2024 synger Ester på færøsk.

PanArcticVision
PanArcticVision er en ny, international musikkonkurrence inspireret af Eurovision. Men for færøske kunstnere er der en særlig forskel. Til Eurovision kan de ikke stille op under færøsk flag. Det kan de til PanArcticVision.

Konkurrencen er stiftet for at sætte fokus på den musikalske kultur omkring Arktis, på de lokale sprog, de lokale udtryk og de lokale kulturer. Det første PanArcticVision blev afholdt i Vadsø i NordNorge i 2023. Her repræsenterede Guðrið Hansdóttir Færøerne.

Konkurrencen bliver produceret af kunstnergruppen NORDTING / The Northern Assembly i samarbejde med arktiske aktører bl.a. Nordens Hus på Færøerne.

Læs mere om PanArcticVision
Facebook
Instagram

Foto: Súsanna Smith. Grafisk design: Jón Sonni

Til toppen